About NL

Rattle Unit is de kapstok voor de nummers van Singer-Songwriter Giovanni de Reus. Na in verschillende bands te hebben gespeeld en wat solowerk onder zijn bijnaam Schizo te hebben opgenomen, besloot Giovanni in 2019 schoon schip te maken door aan een nieuw project te beginnen: Rattle Unit. In zijn thuis studio werd begonnen aan het opnemen van alternatieve pop gemixt met een vleugje lofi en diepe persoonlijke teksten. De naam Rattle Unit is afgeleid van een regel uit het eerste nummer dat hij schreef na de start van deze nieuwe muzikale reis. Het idee erachter is vooralsnog dat het zou moeten uitgroeien tot een collectief van wisselende muzikanten met een gedeelde passie voor muziek.


De muziek ligt in de lijn van artiesten als Eels, Radical Face, Bright Eyes, Blind Pilot, Elliot Smith, Phoebe Bridgers, Sparklehorse, Grandaddy, en Ween. Maar ook sterk geïnspireerd door grote artiesten als Neil Young, Bob Dylan en Tom Waits.


Met zelfgemaakte instrumenten, samplers en percussie met gitaar probeert Giovanni zijn publiek meer te geven dan alleen een zanger met een gitaar op het podium.